Purjehdus 17-18.6.2017

Sotka oli tänä kesänä käynyt vain souturetkillä, joten oli korkea aika lähteä purjehtimaan. Kipparina toimi Suski ja osanottajia oli kahdeksan. Tapasimme lauantaiaamuna porottavassa helteessä Sipoossa Sotkan kotisatamassa. Koska kyse oli kevään ensimmäisestä purjehduksesta noudimme ensiksi purjeen ja kiinnitimme sen raakaan ja rikasimme Sotkan.

Vihdoin kun Sotka oli saatu rikattua meloimme Sotkan satamasta joelle, ja soudimme sen sillan alitse lahdelle ankkuriin, jossa nostimme maston. Harjoituksen ja jumittuneen raa’an fallin takia käytimme mastoa vielä kerran alhaalla. Kapealla lahdella tuuli sopivasti ja purjehdimme ulos suuntanamme Norkullalandet.

Kalkkirannan jälkeen tuuli kääntyi suoraan vastaiseksi ja harjoittelimme aikamme vendoja. Kun olimme saaneet tarpeeksi harjoitusta soudettiin Norkullalandetin laituriin poijuun huviveneiden viereen. Valtasimme syvempää saaresta poukaman, jossa valmistimme maittavat illalliset. Osa majoittui telttoihin poukamaan, osa nukkui laivateltassa.

Sunnuntaina ennusteen mukaisesti oli vaihtelevaa säätä ja noin 10m/s lounaistuulta. Sään vaihdellessa auringonpaisteen ja sadekuurojen välillä kasasimme leirin ja nostimme purjeen parin aironvedon jälkeen.

Sotka viiletti reippaassa tuulessa ja nautimme vauhdista hyvillä mielin. Sisempänä tuuli oli hiljaisempaa ja autoimme parilla airolla tyvenissä kohdissa. Sotkan lipuessa purjein sillan edustalle laskimme vihdoin purjeen ja soudimme joen ylös kotisatamaan.